Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Výborné zavařené okurky

Popis receptu: 
Je vhodné vybrat co nejmenší čerstvé okurky (jsou pak křupavé a příjemně pikantní), chutné jsou i větší kousky.
Autor: Regina Čachotská
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Malé okurky, cibule, mrkev, křen, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko, přípravek Deko, ocet, krystalový cukr.

Příprava jídla

Na dno sterilizované sklenice (klasická 0,75 l): 2-3 kolečka cibule 2-3 kolečka mrkve 2 kousky křenu 2-3 zrnka pepře 2-3 zrnka nového koření 1 bobkový list trochu hořičného semínka Naskládáme okurky na dno - do poloviny sklenice. Pak zasypeme 1 a 1/2 kávové lžičky přípravku Deka, 2 polévkové lžíce krystalového cukru, 5 polévkových lžic octa. Doskládáme okurky, navrh dáme stejné množství koření co na dno sklenice. Zalijeme vodou a zavíčkujeme. Dáme vařit pod vodu vařit 2 minuty. Po vytažení obrátíme dnem vzhůru a roztřepeme cukr.
REKLAMA

Přidat komentář