Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Česnekové špagety od chemiků z bývalé Tesly

Popis receptu: 
Jídlo je původem z Itálie, od italského dědečka jednoho z výše uvedených pánů. Jídlo je bezmasé. Je to náš malý dlouholetý, rodinný poklad, který nejlépe vaří moje dvacetiletá dcera. Velmi vhodné je podávat špagety se skleničkou červeného vína.
Autor: Regina Čachotská
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Potřebujeme: Špagety (tak půl až 3/4 balení), cibuli, česnek, sůl, mletý pepř, pálivá (pro děti sladká) paprika rajčatový protlak menší, tvrdý sýr podle chuti.

Příprava jídla

Uvaříme klasickým způsobem špagety v osolené vodě, které scedíme Radši tvrdší, je důležité, aby nebyly rozvařené. Pro čtyři porce (menší jedlíky) oloupeme větší cibuli a opravdu najemno ji nakrájíme. Oloupeme jednu až dvě paličky česneku, rozdrtíme na jemno, rozetřeme na placičku vysokou asi jeden centimetr. Po celé ploše česnekové placky posypeme souvislou vrstvou mletým pepřem ( bílý pepř je jemnější) a na to posypeme pálivou paprikou ( pokud vaříme pro větší děti použijeme sladkou papriku). Všechno smícháme a promícháme dohromady v jednu hroudu. Česneku by mělo být dostatečné množství, protože pokud je víc protlaku, výsledná chuť je nepříjemně kyselá. Stejně tak platí, když to přeženeme s pepřem. Nedá se to jíst. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, nepřipálit! Poté přidáme česnek s kořením a smícháme dohromady s cibulkou. Mícháme na mírném ohni, tak dvě minuty. Přidáme protlak a mícháme opět dvě až tři minuty. Je důležitý citlivý odhad. V originální italské receptuře se nepoužívá rajský protlak, ale velká zralá oloupaná rajčata, která se dusí na oleji a cibulce několik hodin, dokud nevznikne pasta. Je to mnohem lepší, ale kdo má čas? Sundáme s ohně a smícháme s uvařenými špagetami. Posypeme tvrdým sýrem. Opravdu vynikající recept. Rodinný poklad.
REKLAMA

Přidat komentář