0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové špagety od chemiků z bývalé Tesly

Česnekové špagety od chemiků z bývalé Tesly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

špagety (těstoviny)
půl až 3/4 balení
cibule
česnek
sůl
pepř
mletý
pálivá paprika pro děti sladká
rajčatový protlak
menší
sýr
dle chuti
Uvaříme klasickým způsobem špagety v osolené vodě, které scedíme Radši tvrdší, je důležité, aby nebyly rozvařené. Pro čtyři porce (menší jedlíky) oloupeme větší cibuli a opravdu najemno ji nakrájíme. Oloupeme jednu až dvě paličky česneku, rozdrtíme na jemno, rozetřeme na placičku vysokou asi jeden centimetr. Po celé ploše česnekové placky posypeme souvislou vrstvou mletým pepřem ( bílý pepř je jemnější) a na to posypeme pálivou paprikou ( pokud vaříme pro větší děti použijeme sladkou papriku). Všechno smícháme a promícháme dohromady v jednu hroudu. Česneku by mělo být dostatečné množství, protože pokud je víc protlaku, výsledná chuť je nepříjemně kyselá. Stejně tak platí, když to přeženeme s pepřem. Nedá se to jíst. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, nepřipálit! Poté přidáme česnek s kořením a smícháme dohromady s cibulkou. Mícháme na mírném ohni, tak dvě minuty. Přidáme protlak a mícháme opět dvě až tři minuty. Je důležitý citlivý odhad. V originální italské receptuře se nepoužívá rajský protlak, ale velká zralá oloupaná rajčata, která se dusí na oleji a cibulce několik hodin, dokud nevznikne pasta. Je to mnohem lepší, ale kdo má čas? Sundáme s ohně a smícháme s uvařenými špagetami. Posypeme tvrdým sýrem. Opravdu vynikající recept. Rodinný poklad.
Autor: regina21

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč