
Marinované vepřové kotlety
Vepřové kotletky s pestem chutnají skvěle
Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- lžíci sušeného nebo čerstvého nasekaného tymiánu
- stroužek česneku, utřený nebo prolisovaný
- 2 lžíce olivového oleje
- kůru a šťávu z jednoho citronu
- sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 4 lžíce pesta
Příprava jídla
1. Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.
2. V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.
3. Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.
2. V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.
3. Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie (neověřeno)
3. Srpen 2006 07:43
zz (neověřeno)
1. Listopad 2007 00:09
Lucka (neověřeno)
4. Leden 2008 20:51
Iva (neověřeno)
5. Říjen 2008 12:31