Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinované vepřové kotlety

Vepřové kotletky s pestem chutnají skvěle

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
P
Italská

Ingredience

    • lžíci sušeného nebo čerstvého  nasekaného tymiánu
    • stroužek česneku, utřený nebo prolisovaný
    • 2 lžíce olivového oleje
    • kůru a šťávu z jednoho citronu
    • sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý
    • 4 vepřové kotlety bez kosti
    • 4 lžíce pesta

Příprava jídla

1. Tymián, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu, kůru a lžíci oleje pečlivě smíchejte. Směsí potřete kotlety a nechte je v marinádě nejméně hodinu odležet.

2. V silnostěnné pánvi rozehřejte zbytek oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Jsou-li plátky vyšší, podlijte je trochou vody a přikryté asi čtvrt hodiny poduste.

3. Na každou kotletu dejte lžíci pesta. Podávejte s rýží nebo se šťouchanými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Na muj vkus moc kysele, ubrala bych citron.
Obrazek uzivatele
Ano, citronu bych dala tak půlku, ale jinak mňamka :).
Obrazek uzivatele
Děkuji za upozornění, citronem jsem jen zakápla a bylo to akorát, jinak dávám palec, je to mňamka
Obrazek uzivatele
Citron jsem neubírala a kotletky nebyly kysele. Nesmí se pak ale použít zbyla šťáva z marinády. Pestem se rýže krásně zvláční, že potom není suchá.

Přidat komentář