Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

rajská s koulema

Popis receptu: 
výborná rajská omáčka s masovými koulemi, hodí se ke kendlíku, těstovinám i rýži
Autor: Kristyna Kocova
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    masové koule: 500g mletého masa hořčice sůl a pepř koření na mleté maso čerstvá petržel (pokud máte) cibule 1 vejce strouhanka omáčka: máslo na rozehřátí 1 větší cibule 2 lžíce mouky na zahuštění vývar (nemusí být) 2 rajčatové protlaky cukr (podle chuti) nové koření (5 kuliček) pepř (5 kuliček) 1 bobkový list špetka tymiánu špetka skořice

Příprava jídla

masové koule: vše promícháme a vytvoříme malé koule, které dále oprášíme ve strouhance, můžeme přidat i strouhanku do samotné hmoty připravené koule mírně smažíme na oleji omáčka: Máslo rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli. Chvíli podusíme a zasypeme hladkou moukou, udělá se hustá jíška, asi po 5 minutách ji rozředíme vývarem (případně horkou vodou) a přidáme rajčatové protlaky, podle chuti přidáme cukr, nové koření, pepře, bobkový list a špetku tymiánu. Vložíme hotové masové koule a necháme alespoň půl hodiny vařit. Nakonec vše přes cedník propasírujeme a dochutíme špetkou skořice (masové koule vrátíme do omáčky).
REKLAMA

Přidat komentář