rajská s koulema

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

rajská s koulema

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny

Suroviny

masové koule:
500g mletého masa
hořčice
sůl a pepř
koření na mleté maso
čerstvá petržel (pokud máte)
cibule
1 vejce
strouhanka

omáčka:
máslo na rozehřátí
1 větší cibule
2 lžíce mouky na zahuštění
vývar (nemusí být)
2 rajčatové protlaky
cukr (podle chuti)
nové koření (5 kuliček)
pepř (5 kuliček)
1 bobkový list
špetka tymiánu
špetka skořice
masové koule: vše promícháme a vytvoříme malé koule, které dále oprášíme ve strouhance, můžeme přidat i strouhanku do samotné hmoty připravené koule mírně smažíme na oleji omáčka: Máslo rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli. Chvíli podusíme a zasypeme hladkou moukou, udělá se hustá jíška, asi po 5 minutách ji rozředíme vývarem (případně horkou vodou) a přidáme rajčatové protlaky, podle chuti přidáme cukr, nové koření, pepře, bobkový list a špetku tymiánu. Vložíme hotové masové koule a necháme alespoň půl hodiny vařit. Nakonec vše přes cedník propasírujeme a dochutíme špetkou skořice (masové koule vrátíme do omáčky).

Obchod Apetit