Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

voda 120 ml
hraška 80 g
na obalování, případně zahušťování
květák
brokolice 300 g
Hrašku na obalování či na zahušťování* rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. Nachystáme si brokolici či květák na menší růžičky, které bez předvaření dále obalujeme. Obalujeme namáčením jednotlivých růžiček do těstíčka a klademe na pánev (může být i fritéza). Smažíme v rozpáleném oleji přiměřené výšky. Osmažené kousky necháme okapat v sítku. Zásady pro správný efekt: Olej na smažení: Používáme kvalitní olej či palmový tuk. Teplota oleje: Správnou teplotu oleje vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne olej. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do oleje vkládáme postupně, aby se olej nezchladil. Výška oleje Při smažení obalovaného ovoce je třeba dosahovat hladinou oleje takové výšky, aby byl obalený kousek ponořen. Při nízké hladině oleje se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení.
Autor: hraška lady

Obchod Apetit