Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Květák a brokolice v Hrašce
Květák a brokolice v Hrašce


< 30 min
0,0 (0x)

Hrašku na obalování či na zahušťování* rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. Nachystáme si brokolici či květák na menší růžičky, které bez předvaření dále obalujeme. Obalujeme namáčením jednotlivých růžiček do těstíčka a klademe na pánev (může být i fritéza). Smažíme v rozpáleném oleji přiměřené výšky. Osmažené kousky necháme okapat v sítku. Zásady pro správný efekt: Olej na smažení: Používáme kvalitní olej či palmový tuk. Teplota oleje: Správnou teplotu oleje vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne olej. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do oleje vkládáme postupně, aby se olej nezchladil. Výška oleje Při smažení obalovaného ovoce je třeba dosahovat hladinou oleje takové výšky, aby byl obalený kousek ponořen. Při nízké hladině oleje se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 94.25 kcal
  • Bílkoviny 5.75 g
  • Sacharidy 15.25 g
  • Tuky 0.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt