Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Květák a brokolice v Hrašce

Popis receptu: 
Obalený květák v trojobalu je oblíbeným pokrmem, snad každé rodiny. Květák či brokolice obalená v těstíčku z Hrašky na obalování se však díky senzoricky velmi atraktivní chuti stane rodinnou událostí a které ze všech řízků zmizí zaručeně nejrychleji ze stolu.
Autor: Petra Sladká
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    voda - 120 ml Hraška na obalování (případně zahušťování*) - 80 g; Květák, brokolice - 300 g

Příprava jídla

Hrašku na obalování či na zahušťování* rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. Nachystáme si brokolici či květák na menší růžičky, které bez předvaření dále obalujeme. Obalujeme namáčením jednotlivých růžiček do těstíčka a klademe na pánev (může být i fritéza). Smažíme v rozpáleném oleji přiměřené výšky. Osmažené kousky necháme okapat v sítku. Zásady pro správný efekt: Olej na smažení: Používáme kvalitní olej či palmový tuk. Teplota oleje: Správnou teplotu oleje vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne olej. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do oleje vkládáme postupně, aby se olej nezchladil. Výška oleje Při smažení obalovaného ovoce je třeba dosahovat hladinou oleje takové výšky, aby byl obalený kousek ponořen. Při nízké hladině oleje se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení.
REKLAMA

Přidat komentář