Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená rajčata

Pečená rajčata, to je láska na celý život. Jsou šťavnatá, sladká a díky bazalce krásně voňavá
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 6 velkých rajčat na větvičce
    • 3 lžíce olivového oleje + trochu na zakapání
    • 1 necelou lžíci octa balsamico
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na jemné plátky
    • 2 lžíce přírodního cukru
    • malou hrst čerstvých lístků bazalky, jemně nakrájených
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Těžkou, nejlépe grilovací pánev nechte pořádně rozehřát na plotýnce.

2. Rajčata rozkrojte příčně napůl. Řezné plochy potřete olejem a touto stranou dolů klaďte na horkou pánev. Nechte asi minutu pražit, pak
odstavte z ohně.

3.
Přesuňte rajčata do mělké zapékací misky, tentokrát řeznou plochou nahoru. Povrch potřete octem a olejem, posypte česnekem a lehce poprašte přírodním cukrem. Osolte a opepřete.

4. Pečte asi hodinu. Že je hotovo, poznáte podle toho, že rajčata změknou a mají opečenou slupku. Pak je už jen nechte trochu zchladnout a dopřejte jim pár kapek oleje, octa a lístků bazalky.
Získejte náskok: Rajčata si můžete připravit pár hodin dopředu. Klidně je nechte úplně vychladnout, jen je nedávejte do lednice.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.22

Přidat komentář