Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládané papriky se zelím

Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky nebo květák (ten napřed spařte horkou vodou).
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: na cca 4 ks 720ml sklenic
Doba přípravy: Do 30 minut
+ sterilizování
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1,5 kg podlouhlých zelených paprik
    • 1 hlávka bílého zelí
    NA LÁK
    • 500 ml 8% octa
    • 50 g soli
    • 180 g cukru
    • 3 bobkové listy
    • 7 kuliček nového koření
    • 7 kuliček pepře
    • 2 hřebíčky
    • 1 malá lžička hořčičného semínka

Příprava jídla

1 Přísady na lák svařte s 1,25 litru vody a nechte vychladnout. Papriky naplňte najemno nakrouhaným očištěným zelím, nandejte do sklenic tak, aby jich byly co nejplnější, zalijte lákem a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při 80 °C.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Schug

Chow-chow

Plněné paprikové lodičky

Zavařování: houby a zelenina nakyselo

REKLAMA

Přidat komentář