Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládané papriky se zelím

Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky nebo květák (ten napřed spařte horkou vodou).
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: na cca 4 ks 720ml sklenic
Doba přípravy: Do 30 minut
+ sterilizování
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1,5 kg podlouhlých zelených paprik
    • 1 hlávka bílého zelí
    NA LÁK
    • 500 ml 8% octa
    • 50 g soli
    • 180 g cukru
    • 3 bobkové listy
    • 7 kuliček nového koření
    • 7 kuliček pepře
    • 2 hřebíčky
    • 1 malá lžička hořčičného semínka

Příprava jídla

1 Přísady na lák svařte s 1,25 litru vody a nechte vychladnout. Papriky naplňte najemno nakrouhaným očištěným zelím, nandejte do sklenic tak, aby jich byly co nejplnější, zalijte lákem a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při 80 °C.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Schug

Chow-chow

Plněné paprikové lodičky

Zavařování: houby a zelenina nakyselo

REKLAMA

Přidat komentář