Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie – polevu můžete jednoduše rozetřít nebo jí naplnit cukrářský sáček a vytvářet libovolné ornamenty.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Více než hodinu
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Česká

Ingredience

    • 200 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 100 g třtinového cukru
    • 4 velká vejce
    • 100 g hladké mouky + na obalení švestek
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 130 g mletých loupaných mandlí
    • 50 g lískových oříšků, nasekaných
    • 120 g marcipánu, na kostičky
    • 500 g švestek, odpeckovaných

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vymažte čtvercovou formu o hraně 23 cm a hloubce 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2 V míse šlehejte máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mleté mandle, promíchejte a přidejte lískové oříšky i marcipán.

3 Švestky poprašte hladkou moukou. Těsto dejte do formy a posypte švestkami. Pečte 50 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

4 Nechte trochu zchladnout, pak koláč vyjměte z formy a nechte ho stát na mřížce do úplného vychladnutí.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovoce do trouby i do sklenice

24x švestky nasladko

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
A kam s novým webem zmizely z ingrediencí mleté mandle a lískové oříšky?

Přidat komentář