Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chleboví šneci s cibulovou náplní

Jsou skvělé vlahé i po úplném vychladnutí. Klidně jich upečte několikanásobné množství, zabalené a v chladu vydrží i několik dní. Vykynuté je lze zamrazit a upéct později.
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: Na 16 šneků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 45 minut + kynutí
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 350 g hladké mouky
    • 150 g špaldové mouky
    • 20 g čerstvého droždí
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 lžička soli
    • svazek hladkolisté petrželky
    • svazek pažitky
    • 250 g cuket, omytých
    • 250 g červené cibule, oloupané
    • 50 g černých oliv
    • 20 g másla
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Smíchejte oba druhy mouky, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, nalijte 250 ml teplé vody, olej, cukr a sůl. Zpracujte vařečkou nebo v robotu a pak nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem, trvá to minimálně 40 minut.

2 Bylinky nasekejte, cibuli a cuketu nakrájejte nadrobno, olivy přepulte. V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm postupně cibuli a cuketu. Nakonec přimíchejte olivy, bylinky, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

3 Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na tenčí plát, poklaďte ho cibulovou náplní a srolujte. Roládu nakrájejte na zhruba třícentimetrové špalíky. Posaďte je řezem na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout; pak pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na září

Menu na září

REKLAMA

Přidat komentář