Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunková pizza

Na pizze je nejlepší, že se může jíst rovnou rukama.
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 15-20 minut + kynutí
P
Italská

Ingredience

    • 500 g hladké mouky 00 + 2 lžičky soli
    • 10 lžic panenského olivového oleje
    • 1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker
    • 400 g rajčatové passaty
    • 1 lžička bazalkového pesta
    • 1 červená cibule + 2 stroužky česneku
    • sůl a mletý pepř
    • 200–250 g kvalitní šunky, tenké plátky
    • 1 pórek, tence nakrájený
    • 250 g mozzarelly, na plátky
    • 150 g třešnových rajčátek, rozpůlených
    • 4 snítky bazalky + hrst černých oliv

Příprava jídla

1 Do mísy kuchyňského robotu s hnětačem (nebo do domácí pekárny) prosijte mouku se solí, přidejte droždí, 5 lžic oleje a postupně vlijte 250–300 ml vlažné vody. Zpracujte hladké těsto a nechte ho asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

2 Na lžíci oleje zpěňte jemně nasekanou cibuli a česnek a zalijte rajčatovou passatou. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni 15 minut. Dochuťte pestem a odstavte.

3 Těsto rychle propracujte a vyválejte 4 stejné placky. Vytáhněte je dotenka a vytvarujte okraje. Dejte je na plech s pečicím papírem a potřete omáčkou. Obložte šunkou, rajčátky, pórkem a zakapejte olejem.

4 Pečte v předehřáté troubě na 250 °C 15–20 minut. Před koncem přidejte na pizzu mozzarellu, olivy a dopečte. Podávejte s lístky bazalky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dobroty pro děti

REKLAMA

Přidat komentář