Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékané cukety

Tohle je nejjednodušší způsob, jak si pochutnat na čerstvých a šťavnatých cuketách. Snítka rozmarýnu jim dodá delikátní aroma.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 600 g cukety
    • 3–4 lžíce hladké mouky
    • trochou soli a pepře
    • olej
    • snítku rozmarýnu

Příprava jídla

Nakrájejte 600 g cukety na tenké plátky a osušte je na utěrce. Plátky vsypte do plastového sáčku spolu s 3–4 lžícemi hladké mouky, trochou soli a pepře a všechno pořádně protřepejte, aby se plátky stejnoměrně obalily. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a přidejte k němu snítku rozmarýnu. Vyjměte ji, až bude olej horký, a po částech v něm smažte plátky cuket na vyšším plameni asi tak dvě minuty, až zezlátnou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.23
Obrazek uzivatele
cukety na grilu miluju a rozmaryn fakt super. Manzel si je polil jeste helmans stredozemnim dressingem, takze nevim, jestli si vychutnal tu opravdovou chut, ale me chutnalo moc.

Přidat komentář