Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavá hrušková povidla

Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je osob…
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
85 (hlasů)
Počet porcí: na cca 5 ks 330ml sklenic
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 8 hodin
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 2,5 kg hrušek
    • 1 lžíce 8% octa
    • 200 g třtinového cukru
    • 2 hřebíčky
    • 2 sáčky vanilkového cukru

Příprava jídla

1 Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců, ,bubáků‘ i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 200 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.

2 Přimíchejte ocet, cukr, hřebíček a vanilkový cukr a přendejte do pekáče. Nechte v troubě při teplotě 90 °C za občasného míchání 6–8 hodin odpařovat do zhoustnutí.

3 Horké naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovoce do trouby i do sklenice

REKLAMA

Přidat komentář