Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Ančovičky dodají masu pikantnost, kterou ještě zdůrazní vůně pomerančů a rozmarýnu. Pomeranče klidně přidejte i do omáčky. Podávejte s brokolicí, zeleninovou směsí nebo s rýží s piniovými oříšky.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 1 hodina Pečení: 2 hodiny Odpočívání hotové pečeně: 15-20 minut
P
Britská

Ingredience

    • 2 kg jehněčí kýty
    • 50g konzervu ančoviček v oleji – slijte je (olej nechte stranou) a nakrájejte na poloviny
    • lístky z menšího svazku rozmarýnu
    • hrubě strouhanou kůru ze dvou pomerančů
    • 2 lžíce olivového oleje (jen pokud nepoužijete olej od ančoviček)
    • pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Kýtu ostrým nožem dvanáctkrát křížem nakrojte. Do zářezů vtlačte ančovičky a lístky rozmarýnu. Pomerančovou kůru smíchejte s olejem a směsí potřete kýtu. Opepřete, zakryjte a dejte na hodinu do chladu, aby se rozvinuly vůně.

2. Vložte maso do pekáče a troubu předehřejte na 180/160 °C. Pokud chcete středně propečené maso, pečte nezakryté pětadvacet minut na každých 450 g váhy. Občas podlijte.

3. Vyjměte z trouby, zakryjte fólií a před podáváním nechte pečeni patnáct až dvacet minut odpočinout na teplém místě.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.27

Přidat komentář