
Uživatelský
recept
recept
Česnekové brambory
Popis receptu:
Výborné pečené brambory hodící se k zeleninové míse či grilovanému masu :-)
Autor: Zuzana Wienerová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
Rané brambory - cca 400 g = 10 středně velkých brambor (5 středně velkých brambor na osobu)
máslo - max 125g (1/2 velké kostky másla)
česnek - dle chuti (doporučuji 5 a více stroušků)
drcený kmín nebo celý kmín - 1 kávová lžička
sůl - 1 kávová lžička
pepř - 1 kávová lžička
Příprava jídla
Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Rané brambory pečlivě propereme v teplé vodě a houbičkou odstraníme nečistoty. Neloupeme.
Plech poklademe plátky másla (nemusíme to přehánět).
Pokud máme malé brambůrky (z paběrkování na poli) velikosti do 2 cm, tak je stačí rozkrojit na půl a vložit na plech. U velkých brambor krájíme plátky o tloušťce cca 1 cm. Porce pro dva lidi odpovídá hustému pokrytí 1 plechu.
Brambory posolíme, opepříme, poprášíme drceným či celým kmínem a na rozložené bambory rozmačkáme česnek (popř.posypeme česnekem granulovaným).
Vložíme do předehřáté trouby a kontrolujeme po 10 minutách.
Pečeme v troubě do zlatova. CCA 40 - 60 min dle velikosti brambor (čím tenší plátky brambor, tím kratší doba pečení).
Přidat komentář