Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Česnekové brambory

Popis receptu: 
Výborné pečené brambory hodící se k zeleninové míse či grilovanému masu :-)
Autor: Zuzana Wienerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    Rané brambory - cca 400 g = 10 středně velkých brambor (5 středně velkých brambor na osobu) máslo - max 125g (1/2 velké kostky másla) česnek - dle chuti (doporučuji 5 a více stroušků) drcený kmín nebo celý kmín - 1 kávová lžička sůl - 1 kávová lžička pepř - 1 kávová lžička

Příprava jídla

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Rané brambory pečlivě propereme v teplé vodě a houbičkou odstraníme nečistoty. Neloupeme. Plech poklademe plátky másla (nemusíme to přehánět). Pokud máme malé brambůrky (z paběrkování na poli) velikosti do 2 cm, tak je stačí rozkrojit na půl a vložit na plech. U velkých brambor krájíme plátky o tloušťce cca 1 cm. Porce pro dva lidi odpovídá hustému pokrytí 1 plechu. Brambory posolíme, opepříme, poprášíme drceným či celým kmínem a na rozložené bambory rozmačkáme česnek (popř.posypeme česnekem granulovaným). Vložíme do předehřáté trouby a kontrolujeme po 10 minutách. Pečeme v troubě do zlatova. CCA 40 - 60 min dle velikosti brambor (čím tenší plátky brambor, tím kratší doba pečení).
REKLAMA

Přidat komentář