Česnekové brambory

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Česnekové brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

Rané brambory - cca 400 g = 10 středně velkých brambor (5 středně velkých brambor na osobu)
máslo - max 125g (1/2 velké kostky másla)
česnek - dle chuti (doporučuji 5 a více stroušků)
drcený kmín nebo celý kmín - 1 kávová lžička
sůl - 1 kávová lžička
pepř - 1 kávová lžička
Rozehřejeme troubu na 200 °C. Rané brambory pečlivě propereme v teplé vodě a houbičkou odstraníme nečistoty. Neloupeme. Plech poklademe plátky másla (nemusíme to přehánět). Pokud máme malé brambůrky (z paběrkování na poli) velikosti do 2 cm, tak je stačí rozkrojit na půl a vložit na plech. U velkých brambor krájíme plátky o tloušťce cca 1 cm. Porce pro dva lidi odpovídá hustému pokrytí 1 plechu. Brambory posolíme, opepříme, poprášíme drceným či celým kmínem a na rozložené bambory rozmačkáme česnek (popř.posypeme česnekem granulovaným). Vložíme do předehřáté trouby a kontrolujeme po 10 minutách. Pečeme v troubě do zlatova. CCA 40 - 60 min dle velikosti brambor (čím tenší plátky brambor, tím kratší doba pečení).
Autor: zuzelere

Obchod Apetit