Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory pečené v husím sádle

Perfektní pečené brambory
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg moučných brambor
    • 180 g husího sádla
    • sůl na dochucení, nejlépe hrubou mořskou

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky pět až šest minut, poté brambory slijte a vraťte do hrnce. Přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.

2. Mezitím dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Vraťte do trouby a pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud brambory nebudou křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte. Podávejte posypané hrubou mořskou solí.

Tip: Husí nebo kachní sádlo nemusíte kupovat – získáte ho při pečení této drůbeže. Sádlo si klidně můžete zmrazit do zásoby, v mrazáku vydrží měsíce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory v hlavní roli

Brambory v hlavní roli

Brambory gratinované čtyřmi druhy sýrů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.28

Přidat komentář