
Poslední rande
Upozornění: Po konzumaci se 12 hodin s nikým nelíbejte! Ani z hecu!!!
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 5-10
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 160 g olomouckých tvarůžků
- 200 g pivního sýra
- 100 g romadúru
- 150 g nivy
- 5 nakládaných feferonek, pokrájených
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce černého piva
- 200–300 ml slunečnicového oleje
- tmavý chleba a pivo k podávání
Příprava jídla
1 Olomoucké tvarůžky nakrájejte na čtvrtky, pivní sýr a romadúr na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Opatrně je promíchejte se všemi přísadami kromě oleje. Pak je postupně přendejte do uzavíratelné sklenice a zalijte olejem tak, aby vše bylo potopené. Nechte uležet v chladničce 4–6 dní.
2 Podávejte s tmavým chlebem a zapíjejte pivem.
NĚCO NAVÍC
Existuje i varianta pouze s pivem. Uleželý výsledný produkt však připomíná jednolitou poloprůhlednou hmotu mimozemského původu. Maže se to na chleba, je to výborné, ale jen pro opravdu silné povahy.
2 Podávejte s tmavým chlebem a zapíjejte pivem.
NĚCO NAVÍC
Existuje i varianta pouze s pivem. Uleželý výsledný produkt však připomíná jednolitou poloprůhlednou hmotu mimozemského původu. Maže se to na chleba, je to výborné, ale jen pro opravdu silné povahy.
Přidat komentář