Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové placky

Dejte si je jako přílohu k huse či kachně, samostatně se zelím a škvarky, nasladko s povidly nebo jen tak potřené sádlem.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
65 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Opékání 0:30
Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor, varný typ C
    • 100–150 g hladké mouky
    • sůl
    • hrst jemné strouhanky
    • 50 g rozpuštěného sádla na pomaštění

Příprava jídla

1 Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a prolisujte na vál. Přidejte mouku, strouhanku, osolte a vypracujte vláčnou hmotu podobnou těstu na bramborové knedlíky; pracujte rychle, aby směs zbytečně neřídla.

2 Z těsta vytvořte váleček, nakrájejte ho na kolečka a ta pak rozválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí placky. Pečte je nasucho na litinové plotýnce nebo nepřilnavé pánvi z obou stran. Po upečení je ještě horké potřete mašlovačkou rozpuštěným sádlem a skládejte na sebe.

NĚCO NAVÍC
Do těsta můžete přidat jedno vejce nebo žloutek. Mouku a strouhanku přisypávejte postupně – množství záleží na druhu a moučnosti brambor.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu pro loveckou sezonu

Menu pro loveckou sezonu

Přidat komentář