Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené vepřové kotlety s knedlíčky z manga, zázvoru a vlašských

Pečeni, kterou jsme použili my, získáte při zabijačce. Pokud jste odkázáni pouze na nabídku řeznictví, sáhněte po plecku s kůží (zaručí křupavou kůrku).
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 2 hodiny a 40 minut + čas na odležení
P

Ingredience

    • 2 kg kotlet nebo plecka s kůží
    • 1 lžičku olivového oleje
    • 2 pevná, středně velká manga
    • 50 g másla
    • 1 velkou, jemně nakrájenou cibuli
    • 6cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a posekaný na jemno
    • 2 plátky slaniny, nakrájené na proužky
    • 100 g opražených a nasekaných vlašských ořechů
    • 180 g strouhanky, nejlépe z čerstvého celozrnného chleba
    • 1 lehce našlehané malé vejce
    • 3 lžíce jablečného octa
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 500 ml čerstvého kuřecího vývaru
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. V kůži vytvořte hlubší zářezy. Spodní stranu a oba konce osolte a opepřete. Vložte maso do pekáče kůží nahoru, osušte ji ubrouskem, potřete trochou olivového oleje a posypte hrubou mořskou solí. Tu poté prsty vmasírujte do zářezů.

2. Pečte 35 minut na každých 450 g masa, až bude kůže křupavá a maso šťavnaté a propečené.

3. Připravte nádivku: Nakrájejte na kostičky dužinu manga (pracujte nad miskou, protože ovoce pustí spoustu výborné šťávy).

4. Na rozpuštěném másle osmažte cibulku doměkka. Přidejte zázvor i slaninu a smažte ještě dvě minuty, dokud nebude slanina vyškvařená. Nakonec přisypte mango a vše promíchejte. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte oříšky, strouhanku a vejce. Dejte vychladnout.

5. Mokrýma rukama z těsta vyválejte asi pětadvacet kuliček o velikosti pingpongového míčku. Zhruba patnáct minut před koncem pečení je rozložte je kolem masa a upečte dozlatova.

6. Maso i kuličky vyjměte z pekáče a přemístěte na velký tác. Překryjte fólií a nechte patnáct až dvacet minut uležet na teplém místě.

7. Odlijte přebytečný tuk a postavte pekáč nad mírný plamen. Zaprašte moukou, chvíli smažte (přibližně minutu) a pak přidejte ocet. Po dvou minutách přilijte kuřecí vývar a pomalu vařte ještě pět až deset minut, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Upečené maso podávejte s nádivkovými kuličkami a omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.30

Přidat komentář