Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Halušky s brynzou

Ve Slezsku se podobně jako na Slovensku jedí halušky s brynzou nebo se zelím.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
115 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Východoevropská

Ingredience

    • 750 g brambor typ C, oloupaných
    • 250–300 g polohrubé mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 vejce
    • 150 g anglické slaniny v celku, nakrájené na kostičky
    • 200 g brynzy
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

1 Brambory nastrouhejte najemno a pak je ještě rozmixujte. Slijte přebytečnou tekutinu, osolte je, přidejte vejce a vmíchejte tolik mouky, abyste získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance nebo řídkou bramborovou kaši. Protlačujte ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky a opatrně zamíchejte. Když halušky vyplavou na povrch, vyberte je sítkem (asi po 4–5 minutách) a uvařte další várku.

2 Mezitím opečte slaninu dočervena. Brynzu rozmíchejte se smetanou dohladka a opepřete. Scezené horké halušky promíchejte s brynzou a na talířích přelijte rozškvařenou slaninou a posypte petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Anglickou slaninu můžete nahradit tradičnější uzenou bílou slaninou. Pokud nemáte brynzu, použijte kozí sýr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory v hlavní roli

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept je super. Jen počítám 80-100g brynzy na člověka jinak jsou halusky docela suché. A vynechávám smetanu

Přidat komentář