Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené kořeněné celerové hranolky

Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 35 minut
P
Z plechu Česká

Ingredience

    • 2 velké bulvy celeru (asi 1,3 kg celkem)
    • 3–4 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 lžíce jemného kari koření
    • mořská sůl

    NA OMÁČKU

    • 200 g zakysané smetany
    • 1 rajče, nasekané nadrobno
    • 1 lžíce petrželky, nasekané
    • 1 lžíce sladké chilli omáčky
    • 1 stroužek česneku, drceného

Příprava jídla

1 Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.

2 Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.

3 Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.

Inspirujte se nápady na domácí ochucené majonézy (čtěte zde).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celer

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosto uzasne! doporucuji malou zmenu v technologii - nakrajeny celer zmrazit a pak pect v troube pri vysoke teplote - hranolky tak budou daleko krupavejsi. Takto jsou velmi mekke, ale na uzasne chuti to nic neubira.
Obrazek uzivatele
Super nápad, Gisele. Vyzkoušíme!

Přidat komentář