
Pečené kořeněné celerové hranolky
Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 35 minut
Pečení: 35 minut
P
Ingredience
- 2 velké bulvy celeru (asi 1,3 kg celkem)
- 3–4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce jemného kari koření
- mořská sůl
- 200 g zakysané smetany
- 1 rajče, nasekané nadrobno
- 1 lžíce petrželky, nasekané
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 stroužek česneku, drceného
NA OMÁČKU
Příprava jídla
1 Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.
2 Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
3 Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
Inspirujte se nápady na domácí ochucené majonézy (čtěte zde).
2 Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
3 Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.
Inspirujte se nápady na domácí ochucené majonézy (čtěte zde).
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Gisele Bohmova
1. Listopad 2015 08:45
Jana Kopřivová
2. Listopad 2015 10:25