
Petrželka na způsob kosmatice
Ideální předkrm by měl poškádlit smysly, a nechat přitom v žaludku dostatek místa na další chody.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut
Vaření: 5 minut
P
Ingredience
- 4 velké (či více menších) pěkné snítky kudrnaté petrželky
- olej na smažení
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 100–120 g hladké mouky
- 50 g strouhaného (polo)tvrdého sýra
- sůl
Příprava jídla
1 Stonky ponechte, abyste měli petrželku za co držet. Snítky důkladně propláchněte ve studené vodě, pak je třepáním osušte. Mléko prošlehejte se žloutky, osolte a postupně přidejte podle potřeby mouku – těstíčko by nemělo být příliš husté. Nakonec opatrně vmíchejte sýr a tuhý sníh z bílků.
2 V nižším kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonky, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje (držte ji přitom za stonek, například grilovacími kleštěmi) a krátce, dvě až tři minuty, ji smažte dozlatova.
3 Osmažené ,kosmatice‘ zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků. Podávejte ihned jako předkrm.
2 V nižším kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonky, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje (držte ji přitom za stonek, například grilovacími kleštěmi) a krátce, dvě až tři minuty, ji smažte dozlatova.
3 Osmažené ,kosmatice‘ zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků. Podávejte ihned jako předkrm.
Přidat komentář