Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušený špenát

Skvělý bude v této úpravě také mangold.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
dušení podle návodu
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 450 g mraženého listového špenátu (třeba Bonduelle)
    • 1 malá cibule, nasekaná
    • 1 lžíce dobrého sádla
    • 1–2 stroužky česneku, utřené
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Sádlo zahřejte v rendlíku a nechte na něm zesklovatět cibulku, pak vsypte špenát a přiklopený ho krátce poduste, aby změkl, ale nebyl jako bláto. Osolte, opepřete a dolaďte česnekem.

NĚCO NAVÍC
Můžete samozřejmě použít i čerstvý špenát či mangold. Při nákupu pamatujte, že špenátový odpad může být až poloviční. Pokud máte mangold, nakrájejte ho na cca centimetr široké proužky, řapíky na kolečka.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd podle prababičky

Oběd podle prababičky

REKLAMA

Přidat komentář