
Dušený špenát
Skvělý bude v této úpravě také mangold.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
dušení podle návodu
dušení podle návodu
P
Ingredience
- 450 g mraženého listového špenátu (třeba Bonduelle)
- 1 malá cibule, nasekaná
- 1 lžíce dobrého sádla
- 1–2 stroužky česneku, utřené
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Sádlo zahřejte v rendlíku a nechte na něm zesklovatět cibulku, pak vsypte špenát a přiklopený ho krátce poduste, aby změkl, ale nebyl jako bláto. Osolte, opepřete a dolaďte česnekem.
NĚCO NAVÍC
Můžete samozřejmě použít i čerstvý špenát či mangold. Při nákupu pamatujte, že špenátový odpad může být až poloviční. Pokud máte mangold, nakrájejte ho na cca centimetr široké proužky, řapíky na kolečka.
NĚCO NAVÍC
Můžete samozřejmě použít i čerstvý špenát či mangold. Při nákupu pamatujte, že špenátový odpad může být až poloviční. Pokud máte mangold, nakrájejte ho na cca centimetr široké proužky, řapíky na kolečka.
Přidat komentář