Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nadívaný vepřový bůček

Ještě lepší než klasický bůček s houskovým knedlíkem a zelím je přidat housku do nádivky a pečínku pak jíst s bramborovými knedlíky či bramborami a špenátem.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H40M
Pečení 1:40
Maso Česká

Ingredience

    • 50 g másla
    • 3 jarní cibulky, na tenká kolečka
    • 2 housky, nakrájené na kostičky a namočené ve 125 ml mléka
    • 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • špetka muškátového květu
    • 100 g strouhanky
    • sůl a pepř, kmín
    • 750 g kompaktního bůčku bez kosti
    • 2 velké cibule, na kolečka + pár menších
    • 150–200 ml tmavého piva na podlití

Příprava jídla

1 Na nádivku na lžíci másla nechte na pánvičce zesklovatět cibulky. Zbývající máslo utřete s trochou soli, vmíchejte žloutky, vyždímanou housku, cibulky, špetku muškátového květu, trochu pepře, tuhý sníh z bílků a suchou strouhanku. Chcete-li, ochutnejte a dokořeňte, solte méně než obvykle.

2 Troubu zahřejte na 200 °C. Kůži na mase nařízněte tak, aby zářezy tvořily drobný vzor. Maso z boku po délce nařízněte, aby vznikla kapsa. Tu i maso ze všech stran osolte a okmínujte a naplňte nádivkou a zašijte nebo spíchněte grilovací jehlou.

3 Pekáč vyložte kolečky cibule, posaďte na ně maso kůží dolů, podlijte trochou horké vody a dejte na 10 minut přiklopené péct. Pak maso obraťte, přidejte celé cibule a pečte asi 90 minut. Průběžně podlévejte. Při prvním dodatečném podlévání použijte pivo, pak pokračujte s horkou vodou. Cca 15–30 minut před koncem pečení odklopte. Vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout, pak nakrájejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd podle prababičky

Oběd podle prababičky

Pomalu pečený bůček

REKLAMA

Přidat komentář