Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlová bábovka

Čokoláda a mandle udělají z bábovky luxusní tečku za víkendovým menu.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
95 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Česká

Ingredience

    • máslo a strouhanka na formu
    • 140 g másla
    • 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
    • 140 g moučkového cukru
    • 280 g hladké mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • 125 ml mléka
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 50 g mletých mandlí
    • 2 pořádné hrsti mandlových lupínků, nasekaných
    • 50 g tmavé čokolády, nahrubo nasekané

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do pěny; čím déle vytrváte, tím lépe.

2 Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mléko o pokojové teplotě, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle. Znovu důkladně utřete či prošlehejte.

3 Vmíchejte mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, posypte polovinou čokolády, zalijte částí zbývajícího těsta, posypte zbývající čokoládou a zalijte zbývajícím těstem. Ve vyhřáté troubě pečte cca tři čtvrtě hodiny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd podle prababičky

Oběd podle prababičky

Tvarohová bábovka s levandulí

20x dokonalá bábovka

Bábovka nejen na neděli

Přidat komentář