Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žemlovka naslano

Slaná žemlovka není žádná z nouze ctnost, ale domovem vonící večeře či snídaně na vidličku. Jestli vám zbyly housky od rána, teď víte, kam s nimi – nejlepší jsou totiž čerstvé nebo později zapečené.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Z plechu Česká

Ingredience

    • máslo
    • 4–6 housek, nakrájených na plátky, nebo 4–6 krajíců toustového chleba
    • 150–200 g uzené krkovice, nakrájené na tenké plátky
    • 100–150 g ementálu nebo jiného výrazného sýra, nakrájeného na tenké plátky
    • 4 vejce, prošlehaná se solí a pepřem

Příprava jídla

1 Větší zapékací misku vymažte máslem, dno poklaďte, trochu přes sebe, plátky pečiva potřenými máslem, na ně naskládejte plátky uzeného a navrch plátky sýra. Zalijte vejci a zapečte, aby vejce ztuhla a sýr se rozpouštěl – asi 10–15 minut při 200 °C.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snídaně na vidličku

REKLAMA

Přidat komentář