
Žemlovka naslano
Slaná žemlovka není žádná z nouze ctnost, ale domovem vonící večeře či snídaně na vidličku. Jestli vám zbyly housky od rána, teď víte, kam s nimi – nejlepší jsou totiž čerstvé nebo později zapečené.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- máslo
- 4–6 housek, nakrájených na plátky, nebo 4–6 krajíců toustového chleba
- 150–200 g uzené krkovice, nakrájené na tenké plátky
- 100–150 g ementálu nebo jiného výrazného sýra, nakrájeného na tenké plátky
- 4 vejce, prošlehaná se solí a pepřem
Příprava jídla
1 Větší zapékací misku vymažte máslem, dno poklaďte, trochu přes sebe, plátky pečiva potřenými máslem, na ně naskládejte plátky uzeného a navrch plátky sýra. Zalijte vejci a zapečte, aby vejce ztuhla a sýr se rozpouštěl – asi 10–15 minut při 200 °C.
Přidat komentář