
Milánská kotleta
Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo držet. Řízek se nechává silnější a naklepaný jen mírně. Varianta bez kosti se naopak rozklepává dotenka a říká se jí sloní ucho.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 8 minut
Smažení: 8 minut
P
Ingredience
- 4 telecí kotlety s kostí
- 2 vejce
- strouhanka čerstvě umletá ze 4 suchých rohlíků
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 120 g másla
- sůl
- opečené brambory, rukola, rajčata a citron k podávání
Příprava jídla
1 Telecí kotletu s kostí mírně naklepejte. Strouhanku promíchejte s parmazánem a muškátem, vedle v misce rozšlehejte vejce. Maso protáhněte vejcem a pak obalte ve strouhance. (V mouce se neobaluje!)
2 Máslo rozpusťte, sesbírejte pěnu a slijte tak, abyste odstranili bílkovinu usazenou u dna. Na takto přepuštěném tuku opékejte řízky zhruba 2 minuty z každé strany dozlatova. Solí se až při podávání.
3 Podávejte s tence pokrájenými rajčaty promíchanými s rukolou a se skrojkem citronu. Lze doplnit opečenými bramborami.
2 Máslo rozpusťte, sesbírejte pěnu a slijte tak, abyste odstranili bílkovinu usazenou u dna. Na takto přepuštěném tuku opékejte řízky zhruba 2 minuty z každé strany dozlatova. Solí se až při podávání.
3 Podávejte s tence pokrájenými rajčaty promíchanými s rukolou a se skrojkem citronu. Lze doplnit opečenými bramborami.
Přidat komentář