Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Milánská kotleta

Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo držet. Řízek se nechává silnější a naklepaný jen mírně. Varianta bez kosti se naopak rozklepává dotenka a říká se jí sloní ucho.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 8 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 4 telecí kotlety s kostí
    • 2 vejce
    • strouhanka čerstvě umletá ze 4 suchých rohlíků
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 120 g másla
    • sůl
    • opečené brambory, rukola, rajčata a citron k podávání

Příprava jídla

1 Telecí kotletu s kostí mírně naklepejte. Strouhanku promíchejte s parmazánem a muškátem, vedle v misce rozšlehejte vejce. Maso protáhněte vejcem a pak obalte ve strouhance. (V mouce se neobaluje!)

2 Máslo rozpusťte, sesbírejte pěnu a slijte tak, abyste odstranili bílkovinu usazenou u dna. Na takto přepuštěném tuku opékejte řízky zhruba 2 minuty z každé strany dozlatova. Solí se až při podávání.

3 Podávejte s tence pokrájenými rajčaty promíchanými s rukolou a se skrojkem citronu. Lze doplnit opečenými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář