Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se slaninou

Malý salát s velkým šarmem...

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT7M
Vaření 0:07
Salát Francouzská

Ingredience

    • 6 lžic olivového oleje
    • 240 g mladých lístků zelených salátů (doporučujeme balenou směs Beskyd z Tesca, 300 g za zhruba 45 Kč)
    • 6 vajec
    • 130 g anglické slaniny
    • 2 lžíce octa z červeného vína
    • lžičku dijonské hořčice
    • sůl, nejlépe mořskou
    • čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1. V salátové míse smíchejte olivový olej a hořčici, podle chuti osolte a okořeňte čerstvě drceným černým pepřem. Na dresink položte salát, ale ještě jej nepromíchávejte.

2. Vejce vložte do vařící vody a vařte sedm minut. Pak je nechte vychladnout ve studené vodě a oloupejte.

3. Na teflonové pánvi při střední teplotě a za častého míchání asi tři minuty opékejte slaninu nakrájenou na kostičky. Nasypte je na salát.

4. Do vysmaženého tuku na pánvi vlijte ocet a směsí salát zakapejte.

5. Teď už můžete všechno promísit a rozdělit na talíře. Vejce podélně rozkrojte a na každou porci salátu položte dvě půlky. Podávejte ihned, můžete doplnit čerstvou bagetou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tento šalátik je skvelý...

Přidat komentář