Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

Podávejte jako samostatný pokrm s dušeným hlávkovým zelím, s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu třeba se špenátem.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 8-12 minut
P
Česká

Ingredience

    • 60 g uzené slaniny, na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 750 g syrových oloupaných brambor, varný typ C
    • 1 vejce
    • 250 g hrubé mouky
    • sůl
    • 2 lžíce vepřového sádla nebo oleje

Příprava jídla

1 Do velkého kastrolu dejte vařit osolenou vodu. V pánvi nasucho vyškvařte pokrájenou slaninu a osmahněte na ní cibulku.

2 Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy na jemném struhadle; slijte vodu, kterou pustily, můžete je i trochu vymačkat. Přimíchejte vejce, mouku, slaninu s cibulkou, osolte, promíchejte. Z těsta ihned vykrajujte dvěma lžícemi noky a rovnou je házejte do kastrolu s vodou. Jakmile začne voda opět vřít, velmi opatrně zamíchejte, aby se odlepily ode dna. Vařte 8–12 minut.

3 Knedlíky vylovte cedníkem nebo děrovanou lžící a na minutu je ponořte do nádoby se studenou vodou. Nechte okapat a promíchejte s rozpuštěným sádlem.

TIPY & TRIKY
  • S těstem ze syrových brambor se musí pracovat rychle, jinak šedne a řídne.
  • Aby knedlíky zůstaly žluté, zkuste nastrouhané brambory přelít trochou svařeného mléka, brambory vymačkat a dále pokračovat podle uvedeného postupu.
  • Část syrových brambor také lze nahradit strouhanou vařenou bramborou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

20x knedlíky pro každého

REKLAMA

Přidat komentář