Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemné žloutkové řezy

Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je osvědčená a příprava dětsky snadná.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
167 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 24 - 30 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
+ doba na ztuhnutí
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Česká

Ingredience

    • 500 g listového těsta, nejlépe pláty

    NA KRÉM:

    • 600 ml mléka
    • 2 vanilkové cukry
    • 2 sáčky vanilkového pudinku v prášku
    • 80 g moučkového cukru
    • 200 g másla

    NA POLEVU A DOKONČENÍ:

    • 4 lžíce rybízového (brusinkového) džemu
    • 100 g cukru moučka + 1 lžíce horké vody
    • 2 lžíce citronové šťávy + 1 lžíce rumu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm. Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou. Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

2 Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem. Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém (viz Tipy & triky).

3 Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.

4 Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka. Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocné košíčky

Řezy s krémem z burákového másla

Morkové řezy

Cukrárna u vás doma

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Retro dezerty

REKLAMA

Přidat komentář