Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánky s karamelovým krémem

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 15 banánků
Doba přípravy: Více než hodinu
+ doba na chladnutí
PT25M
Pečení 0:25
Česká

Ingredience

    • 100 g másla nebo sádla + špetka soli
    • 200 g hladké mouky, prosáté
    • 4 velká vejce nebo 5 středních
    • 300 ml mléka
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
    • 250 ml smetany na šlehání
    • 100 g krupicového cukru
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 V kastrolu se silným dnem svařte 250 ml vody se solí a tukem. Do vroucí vody vsypte mouku a míchejte, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit; trvá to zhruba 5 minut. Těsto přendejte do mísy, a když je vlahé, postupně, jedno po druhém, zašlehejte vejce. Troubu předehřejte na 200 °C.

2 Těstem naplňte sáček s širší řezanou trubičkou. Na plech s pečicím papírem stříkejte asi 8 cm dlouhé banánky. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, pak snižte teplotu na 160 stupňů a ještě zhruba pět minut dopékejte. Po vychladnutí banánky naplocho rozřízněte.

3 Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Odlijte 50 ml smetany do rendlíku a nechte ji přejít varem. V pánvi rozpusťte cukr na zlatý karamel. Vlijte svařenou smetanu, rozmíchejte a převařte. Nechte vychladnout na stejnou teplotu jako pudink. Zbytek smetany ušlehejte. Pudink rozmixujte, přidejte smetanový karamel a nakonec zapracujte šlehačku.

4 Na spodní část banánků nastříkejte krém, přiklopte seříznutými vršky a vychlaďte. Podávejte poprášené cukrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocné košíčky

Karamelové řezy

Cukrárna u vás doma

REKLAMA

Přidat komentář