
Uživatelský
recept
recept
Křupavé chobotničky s kapary
Popis receptu:
Okouzlující předkrm
Autor: Markéta Kintlová
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
200g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžíce kaparů, nakrájených na drobno
300g chobotniček nebo kalamár, na půl centrimetrové proužky
1 stroužek česneku, prolisovaný
5 lžic majonézy
rostlinný olej na smažení
skrojky citronu k podávání
Příprava jídla
Mouku, sůl a pepř dejte do mukrotenového sáčku. Přidejte kapary a pořádně vše promíchejte. Pak do sáčku po částech nasypte koužky chobotniček nebo kalamáry a sáčkem potřásejte tak, aby se obalily ze všech stran. Majonézu v misce smíchejte s česnekem.
Do hrncenalijte tolik oleje, aby sahal asi do výše sedmi centimentrů (ovšem nádoba by měla být víc než ze třetiny plná). Olej pořádnědně rozehřejte. Vezměte hrst chobotniček, pořádně z nich oklepejte přebytečnou mouku a smažte tři minuty dokřupava. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.
Přidat komentář