Křupavé chobotničky s kapary

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Křupavé chobotničky s kapary

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

200g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžíce kaparů, nakrájených na drobno
300g chobotniček nebo kalamár, na půl centrimetrové proužky
1 stroužek česneku, prolisovaný
5 lžic majonézy
rostlinný olej na smažení
skrojky citronu k podávání
Mouku, sůl a pepř dejte do mukrotenového sáčku. Přidejte kapary a pořádně vše promíchejte. Pak do sáčku po částech nasypte koužky chobotniček nebo kalamáry a sáčkem potřásejte tak, aby se obalily ze všech stran. Majonézu v misce smíchejte s česnekem. Do hrncenalijte tolik oleje, aby sahal asi do výše sedmi centimentrů (ovšem nádoba by měla být víc než ze třetiny plná). Olej pořádnědně rozehřejte. Vezměte hrst chobotniček, pořádně z nich oklepejte přebytečnou mouku a smažte tři minuty dokřupava. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.
Autor: maukettka

Obchod Apetit