Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Křupavé chobotničky s kapary

Popis receptu: 
Okouzlující předkrm
Autor: Markéta Kintlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    200g hladké mouky sůl a pepř 2 lžíce kaparů, nakrájených na drobno 300g chobotniček nebo kalamár, na půl centrimetrové proužky 1 stroužek česneku, prolisovaný 5 lžic majonézy rostlinný olej na smažení skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

Mouku, sůl a pepř dejte do mukrotenového sáčku. Přidejte kapary a pořádně vše promíchejte. Pak do sáčku po částech nasypte koužky chobotniček nebo kalamáry a sáčkem potřásejte tak, aby se obalily ze všech stran. Majonézu v misce smíchejte s česnekem. Do hrncenalijte tolik oleje, aby sahal asi do výše sedmi centimentrů (ovšem nádoba by měla být víc než ze třetiny plná). Olej pořádnědně rozehřejte. Vezměte hrst chobotniček, pořádně z nich oklepejte přebytečnou mouku a smažte tři minuty dokřupava. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.
REKLAMA

Přidat komentář