Špekové knedlíky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Špekové knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut

Suroviny

2 lžíce sádla
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
150 g anglické slaniny
20 plátků toustového chleba (nebo 8 housek), nakrájených na kostičky
asi 250 ml mléka
1 vejce + 1 žloutek
60 g hrubé mouky
1 lžíce strouhanky
3 lžíce petrželky, nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř
Na knedlíky nejdřív v pánvi na sádle zpěňte cibuli a slaninu, přidejte kostičky toustového chleba a opékejte za stálého míchání dozlatova. V mléce rozkvedlejte vejce, žloutek, petrželku, osolte a opepřete. Nalijte na prochladlou směs z pánve a nechte 20 minut odpočinout. Potom ke směsi přidejte mouku, strouhanku a dobře promíchejte. Zvlhčenýma rukama zformujte menší kulaté knedlíky o průměru asi 6 cm. Ve vroucí osolené vodě je zvolna vařte asi 10 minut. Vyberte drátěnou naběračkou

Obchod Apetit