Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Popis receptu: 
Královská snídaně
Autor: Markéta Kintlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    •225 g hladké mouky •1 vrchovatá lžička prášku do pečiva •80–100 g krupicového cukru + 55 g navíc •4 vejce, žloutek a bílek zvlášť •375 ml podmáslí •1 lžička vanilkového extraktu •200 g ricotty •150 g borůvek •1 lžička mleté skořice •javorový sirup a citron k podávání • •Na javorové máslo: •80 g másla, změklého •1–2 lžíce javorového sirupu

Příprava jídla

1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice. 2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta. 3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu.
REKLAMA

Přidat komentář