Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

•225 g hladké mouky
•1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
•80–100 g krupicového cukru + 55 g navíc
•4 vejce, žloutek a bílek zvlášť
•375 ml podmáslí
•1 lžička vanilkového extraktu
•200 g ricotty
•150 g borůvek
•1 lžička mleté skořice
•javorový sirup a citron k podávání

•Na javorové máslo:
•80 g másla, změklého
•1–2 lžíce javorového sirupu
1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice. 2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta. 3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu.
Autor: maukettka

Obchod Apetit