
Kořeněný jablkový rosol
Klidně můžete použít spadaná nebo poškozená jablka – surovinu, která není úplně prvotřídní, tak špičkově zhodnotíte! Rosol je výborný třeba k aromatickým sýrům.
Vydání: 2005/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4x0,5l sklenice
Ingredience
- asi 5 kg ne úplně zralých jablek, i poškozených, vykrájených, omytých a nakrájených na kusy
- 600 g krupicového cukru
- skořici, hřebíček a badyán
Příprava jídla
1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky, upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace), a nechte vykapat do hrnce.
2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.
2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 15:46