
Uživatelský
recept
recept
Jemná makrelová pomazánka
Popis receptu:
Rybí
Autor: Markéta Kintlová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 uzená makrela (asi 250g)
50g másla
1 lžička mleté papriky
2 sladkokyselé okurky
1 malá cibule
1 jablko
2 vejce
2 lžíce hořčice
2 lžíce majonézy
sůl
Příprava jídla
Makrelu vykostěte a kousky dejte do mísy. přidejte změklé máslo, ochuťte paprikou a utřete dohladka.
Okurky nechte okapat. Cibuli i jablko oloupejte, z jablka odstraňte jadřince.
Vejce uvařte natvrdo, oloipejte a nechte vychladnout. Okurky, cibuli, jablko i vejce nakrájejete nadrobno a přidejte do mísy. Ochuťte majonézou, hořčicí a promíchejte. Podle potřeby přisolte a nechte v chladničce asi 15 min rozležet.
Přidat komentář