Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňková zavařenina podle babičky

Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2x0,5l sklenice
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg vypeckovaných rozpůlených meruněk + 1–2 pecky
    • 400 g krupicového cukru
    • 50 ml meruňkovice

Příprava jídla

1. Polovinu meruněk rozvařte na kaši, přidejte cukr a dál vařte. Sbírejte pěnu. Kaše by měla být průsvitná. Přisypte zbylé meruňky, jádra a ještě čtvrt hodiny vařte.

2. Nalijte do nahřátých sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Plesnivění zabráníte, když povrch zavařeniny zakápnete alkoholem nebo na ni položíte kolečko pergamenu namočené ve slivovici a sklenici pod víčkem převážete dvojitým celofánem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Babiččino menu

20x sladké meruňky

Rajčata ve vodce

Nakládané okurky

Kořeněný jablkový rosol

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pri priprave merunkove zavareniny pouzivam horkou vodou umyte sklenicky a vyvarena vicka. Po naliti zavareniny a zavreni sklenic otocim dnem vzhuru a necham zcela vychladnout. Jeste mi nezplesnivela ani jedna sklenicka. Je to rychle a jednoduche....
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.40

Přidat komentář