
Italské závitky zvané involtini
Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.
Vydání: 2010/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
Pečení: 15 minut
P
Ingredience
- 400 g libového hovězího nebo telecího masa, roštěnky nebo zadního, nakrájeného na tenké plátky
- 300 g toustového chleba, rozmixovaného
- 100 g parmazánu, strouhaného
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti hladkolisté petrželky
- sůl
- panenský olivový olej
- 50 g sušené šunky
- 100 g mozzarelly, na nudličky
- 50 g černých oliv bez pecky
Příprava jídla
1 Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.
2 Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
3 Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.
4 Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.
2 Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
3 Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.
4 Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.
Přidat komentář