Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indiánské kuře

Toto jídlo podle starého mexického receptu děti milují! Je nasládlé a velmi příjemně voní po zkaramelizované čokoládě a skořici.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce burských oříšků
    • 10 mandlí
    • 4 sušené meruňky
    • 2 větší rajčata
    • jednu středně velkou kapii
    • 300 g kuřecích prsou
    • 2 lže oleje
    • špetka mleté skořice
    • 100 ml pomerančového džusu
    • 4 lžíce vyloupané mražené kukuřice
    • lžičku rozpuštěné hořké čokolády

Příprava jídla

Do mixéru vhoďte 2 lžíce burských oříšků, 10 mandlí, 4 sušené meruňky, 2 větší rajčata a jednu středně velkou kapii. Všechno rozmixujte na jemnou pastu a nechte chvíli odpočívat. Mezitím připravte maso: 300 g kuřecích prsou lehce poklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a zprudka opečte na 2 lžících rozpáleného oleje. Orestované kuře posypte špetkou mleté skořice a podlijte 100 ml pomerančového džusu. Přiveďte k varu a poté přidejte rozmixovanou pastu a 4 lžíce vyloupané mražené kukuřice. Asi tak deset minut poduste – kuřecí kostky by měly být obalené v pastě, ze které se musí odpařit přebytečná tekutina.

Na závěr podle chuti dosolte a přidejte lžičku rozpuštěné hořké čokolády. Důkladně promíchejte a okamžitě podávejte. Dětem indiánské kuře nejvíce chutná s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mléčná rýže s čerstvým ovocem

Zeleninový salát s řízečky

Masové koule na grilu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.46

Přidat komentář