Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Prsty zlé čarodějnice

Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete praskliny a červeně vymalujte i vrásky na kloubech.

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: asi 60 prstů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 1 hrnek (220 ml) másla
    • 1 hrnek moučkového cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 a 2/3 hrnku hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 1 lžička soli

    NA OZDOBU

    • 3/4 hrnku celých loupaných mandlí
    • červené potravinářské barvivo

Příprava jídla

1 Smíchejte všechny přísady na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota. Těsto dejte na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 170 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

2 Z těsta odkrojte asi čtvrtinu, zbytek vraťte do lednice, aby zůstalo studené a nerozpouštělo se.

3 Postupně odebírejte vždy asi vrchovatou lžíci těsta, udělejte z něj váleček a stiskem vytvořte klouby; na jeden zploštělý konec položte mandli. Takto vyrobte i zbývající prsty. Pokud chcete, můžete nožem vytvořit drobné zářezy jako vrásky na kloubech. Pečte asi 20 minut nebo dokud prsty nezezlátnou.

4 Po vychladnutí pomocí špejle nebo tenkého štětečku vybarvěte prsty podle libosti. Nechte uschnout a uchovejte v plastové krabici s víkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Pečené mumie

Strašidla v bažině

Strašidelná party

Komentáře

Obrazek uzivatele
Varuji před tímto receptem. Sušenky z toho vzejdou dobré, ale prsty ani omylem. Recept nemá dobré proporce ingrediencí, je v něm příliš mnoho másla a v kombinaci s kypřícím práškem se pěkně modelované prsty v troubě totálně roztečou. Chystala jsem na dětskou strašidláckou party, tudíž velké zklamání a nutnost začít znova péci něco jiného...
Obrazek uzivatele
Dobrý den, když pečeme sušenky nebo koláče z křehkého těsta, vždy je před pečením zachlazujeme v lednici, aby máslo co nejvíce ztuhlo. Možná by to pomohlo i v případě těchto strašidelných sušenek.
Obrazek uzivatele
Nesouhlasím s Kateřinou Kočičkovou, s Janou Kopřivovou ano. Podle receptu se mi povedly parádní prsty, ale opravdu je důležité dát je pořádně vychladit, to je základ. A chuťově jsou vynikající :)

Přidat komentář