
Strašidla v bažině
A zase je tu vtip, který ze známého receptu vyčaruje pěkného bubáka. Mňam!
Vydání: 2010/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 12 pšeničných tortil, třeba i s příchutí
- hrubozrnná sůl
- olej na potírání, nejlépe ve spreji
- 3 velká měkká avokáda
- 1 malá šalotka, najemno nasekaná
- šťáva z 1/2 limetky
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 svazku čerstvého koriandru, posekaného
- sůl a pepř k dochucení
- 5 lžic olivového oleje
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte papírem na pečení, z tortil vykrájejte nožem nebo vykrajovátky duchy, netopýry nebo kočky.
2 Tvary potřete olejem, posypte hrubou solí a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na mřížce a mezitím pečte další dávku.
3 Na bažinu rozmačkejte avokádo, smíchejte s ostatními surovinami, olej přidávejte jen podle vlastní chuti. Bažinu rozdělte do misek a podávejte s duchy a netopýry.
Přidat komentář