Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Strašidla v bažině

A zase je tu vtip, který ze známého receptu vyčaruje pěkného bubáka. Mňam!

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Pečení 0:12
Studená omáčka a dip Mexická

Ingredience

    • 12 pšeničných tortil, třeba i s příchutí
    • hrubozrnná sůl
    • olej na potírání, nejlépe ve spreji
    • 3 velká měkká avokáda
    • 1 malá šalotka, najemno nasekaná
    • šťáva z 1/2 limetky
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru, posekaného
    • sůl a pepř k dochucení
    • 5 lžic olivového oleje

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte papírem na pečení, z tortil vykrájejte nožem nebo vykrajovátky duchy, netopýry nebo kočky.

2 Tvary potřete olejem, posypte hrubou solí a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na mřížce a mezitím pečte další dávku.

3 Na bažinu rozmačkejte avokádo, smíchejte s ostatními surovinami, olej přidávejte jen podle vlastní chuti. Bažinu rozdělte do misek a podávejte s duchy a netopýry.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Umrlčí punč

Pečené mumie

Čokoládový hřbitov

Těstoviny podle očního lékaře

Prsty zlé čarodějnice

Laboratorní koktejl

Strašidelná party

Halloween - historie, tradice a strašidelné pokrmy

Přidat komentář