Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelný koláč s rozinkami

Překvapuje vás zelí nasladko? Vyzkoušejte, stojí za to!

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: na 26cm koláčovou formu
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: 30 minutPečení: 35 minut
PT30M
Příprava 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 300 g hery nebo másla, pokrájeného
    • 1 vejce + 1 na potření těsta
    • sůl
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 menší hlávka červeného zelí (asi 1 kg)
    • 100 g másla + na formu
    • 1 cibule, na půlkolečka
    • 1–2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • špetka skořice a tlučeného hřebíčku
    • 1 velké jablko, bez jádřince a nastrouhané
    • 4 lžíce brusinkové či rybízové zavařeniny
    • hrst rozinek, přelitých horkou vodou

Příprava jídla

1 Prosátou mouku, tuk, 100 ml studené vody, vejce, citronovou šťávu a sůl zpracujte na těsto. Zabalte ho a dejte chladit.

2 Připravte zelí podle prvního kroku základního receptu, šťávu vyždímejte a slijte. Na másle osmahněte cibuli, nechte zkaramelizovat cukr a přidejte zelí, ocet a koření. Duste asi 10 minut. Pak přisypte jablko, zavařeninu a slité rozinky. Jakmile je zelí měkké a tekutina odpařená, stáhněte z ohně. Předehřejte troubu na 200 °C.

3 Z těsta vyválejte 2 placky. Jednou vyložte vymazanou formu, pokryjte náplní a přikryjte druhou plackou. Okraje dobře spojte a seřízněte. Z odkrojků vytvořte ozdoby. Propíchejte vidličkou a potřete vejcem.

4 Pečte 10 minut, snižte teplotu na 175 °C a dopečte dozlatova dalších asi 25 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

REKLAMA

Přidat komentář