Makové pagáče

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Makové pagáče

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 bal. prášku do pečiva
2 hrnky mletého máku
1 hrnek cukru
1 vejce + 250 g Hery nebo másla
125 ml zakysané smetany
Smícháme mouku, prášek do pečiva, mák i cukr, potom přidáme vejce, tuk a zakysanou smetanu a vypracujeme těsto v robotu. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů C a těsto rozdělíme na 2 díly, ten, s kterým zrovna nepracujeme, uchovejme zatím v lednici. Rozválíme na 4 mm silný plát, nožem nahoře vyznačíme mřížku a vykrajujeme kolečka o průměru cca 4-5 cm. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme asi 15 minut, až kolečka na okrajích mírně zhnědnou. Vychladlé pagáče ukládáme ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhly.

Obchod Apetit