Minibrownies s třešněmi a jedlými kaštany - JAMIE

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Minibrownies s třešněmi a jedlými kaštany - JAMIE

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

175g másla
200g kvalitní hořké čokolády
75g sušených třešní
75g jedlých pečených kaštanů /pečeme cca na 180 stupňů C asi 10 minut a kontrolujeme/
75g kakaového prášku
100g hladké mouky
1lžička prášku do pečiva
200g hnědého cukru
4 velká vejce, nejlépe z volného chovu či v biokvalitě
Troubu rozehřejeme asi na 180 st.C, ve vodní lázni rozpustíme máslo a nalámanou hořkou čokoládu a umícháme dohladka. Pak přimícháme třešné a jedlé kaštany a necháme chladnout. V jiné míse smícháme kakaový prášek s moukou, práškem do pečiva a cukrem, pak pstupně smícháme s čokoládovou směsí, dokud se vše nespojí. Nakonec do těsta zapracujeme rozšlehaná vejce. Těsto nalijeme na pekáč o velikosti 20x30cm, vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20minut /raději 15 minut/ a hlídáme. Špejle musí zůstat vlhká a lehce zabarvená od těsta. Necháme cca 3O minut chladnout, potom na prkénku opatrně krájíme na třícentimetrové kostky. Můžeme poprášit moučkovým cukrem a podávat samotné nebo s créme fraiche, ozdobeným nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Obchod Apetit