
Uživatelský
recept
recept
Minibrownies s třešněmi a jedlými kaštany - JAMIE
Popis receptu:
recept Jamieho Olivera, základní recept bohatě stačí, sušené třešně s kaštany nemusí být. Nejdůležitější je u brownies trefit správnou dobu pečení, což je u této velikosti cca 15 minut, neboť hotová buchta musí být lehce pružná na povrchu a mazlavá uvnitř.
Autor:
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
175g másla
200g kvalitní hořké čokolády
75g sušených třešní
75g jedlých pečených kaštanů /pečeme cca na 180 stupňů C asi 10 minut a kontrolujeme/
75g kakaového prášku
100g hladké mouky
1lžička prášku do pečiva
200g hnědého cukru
4 velká vejce, nejlépe z volného chovu či v biokvalitě
Příprava jídla
Troubu rozehřejeme asi na 180 st.C, ve vodní lázni rozpustíme máslo a nalámanou hořkou čokoládu a umícháme dohladka. Pak přimícháme třešné a jedlé kaštany a necháme chladnout.
V jiné míse smícháme kakaový prášek s moukou, práškem do pečiva a cukrem, pak pstupně smícháme s čokoládovou směsí, dokud se vše nespojí. Nakonec do těsta zapracujeme rozšlehaná vejce. Těsto nalijeme na pekáč o velikosti 20x30cm, vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20minut /raději 15 minut/ a hlídáme. Špejle musí zůstat vlhká a lehce zabarvená od těsta. Necháme cca 3O minut chladnout, potom na prkénku opatrně krájíme na třícentimetrové kostky. Můžeme poprášit moučkovým cukrem a podávat samotné nebo s créme fraiche, ozdobeným nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Přidat komentář