Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Minibrownies s třešněmi a jedlými kaštany - JAMIE

Popis receptu: 
recept Jamieho Olivera, základní recept bohatě stačí, sušené třešně s kaštany nemusí být. Nejdůležitější je u brownies trefit správnou dobu pečení, což je u této velikosti cca 15 minut, neboť hotová buchta musí být lehce pružná na povrchu a mazlavá uvnitř.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    175g másla 200g kvalitní hořké čokolády 75g sušených třešní 75g jedlých pečených kaštanů /pečeme cca na 180 stupňů C asi 10 minut a kontrolujeme/ 75g kakaového prášku 100g hladké mouky 1lžička prášku do pečiva 200g hnědého cukru 4 velká vejce, nejlépe z volného chovu či v biokvalitě

Příprava jídla

Troubu rozehřejeme asi na 180 st.C, ve vodní lázni rozpustíme máslo a nalámanou hořkou čokoládu a umícháme dohladka. Pak přimícháme třešné a jedlé kaštany a necháme chladnout. V jiné míse smícháme kakaový prášek s moukou, práškem do pečiva a cukrem, pak pstupně smícháme s čokoládovou směsí, dokud se vše nespojí. Nakonec do těsta zapracujeme rozšlehaná vejce. Těsto nalijeme na pekáč o velikosti 20x30cm, vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20minut /raději 15 minut/ a hlídáme. Špejle musí zůstat vlhká a lehce zabarvená od těsta. Necháme cca 3O minut chladnout, potom na prkénku opatrně krájíme na třícentimetrové kostky. Můžeme poprášit moučkovým cukrem a podávat samotné nebo s créme fraiche, ozdobeným nastrouhanou pomerančovou kůrou.
REKLAMA

Přidat komentář