Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Jemný houskový knedlík vařený v hrnku
Jemný houskový knedlík vařený v hrnku


< 30 min
0,0 (0x)

Popis přípravy: Pět čtvrtlitrových hrnků důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse promícháme prosetou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a vymícháme hladké řídké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme nakrájenou housku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh. Těsto lžící rozdělíme do připravených hrnků. Plníme je kousek pod okraj, zhruba do dvou třetin. Hrnky naskládáme vedle sebe do širokého kastrolu nebo vysokého pekáče s vodou tak, aby sahala do poloviny nebo tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Jeden hrnek na zkoušku vyndáme. Kulatým nožem uvolníme kolem stěn, knedlík vyklopíme a rozkrojíme ho uprostřed, abychom se přesvědčili, že je uvařený. Ostatní hrnky vyjmeme, necháme je zchladnout a pak je opatrně vyklopíme. Knedlík nakrájíme nití na plátky.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 547.75 kcal
  • Bílkoviny 25.25 g
  • Sacharidy 63.25 g
  • Tuky 18.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt