Jemný houskový knedlík vařený v hrnku

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jemný houskový knedlík vařený v hrnku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 2
mléko 2
žloutek 2 ks
housky 2
nakrájená, tvrdší
petrželka 2 PL
nasekaná
bílek 2 ks
sůl
máslo
na vymazání hrnků
mouka pšeničná hrubá
na vysypání hrnků
Popis přípravy: Pět čtvrtlitrových hrnků důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse promícháme prosetou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a vymícháme hladké řídké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme nakrájenou housku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh. Těsto lžící rozdělíme do připravených hrnků. Plníme je kousek pod okraj, zhruba do dvou třetin. Hrnky naskládáme vedle sebe do širokého kastrolu nebo vysokého pekáče s vodou tak, aby sahala do poloviny nebo tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Jeden hrnek na zkoušku vyndáme. Kulatým nožem uvolníme kolem stěn, knedlík vyklopíme a rozkrojíme ho uprostřed, abychom se přesvědčili, že je uvařený. Ostatní hrnky vyjmeme, necháme je zchladnout a pak je opatrně vyklopíme. Knedlík nakrájíme nití na plátky.
Autor: nina.zbra

Obchod Apetit