Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jemný houskový knedlík vařený v hrnku

Popis receptu: 
Knedlik v hrnku
Autor: Nina Davidova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 hrnky hrubé mouky 2 hrnky mléka 2 žloutky 2 hrnky nakrájené tvrdší žemle 2 lžíce nasekané petrželky 2 bílky sůl máslo na vymazání hrnků hrubá mouka na vysypání hrnků

Příprava jídla

Popis přípravy: Pět čtvrtlitrových hrnků důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse promícháme prosetou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a vymícháme hladké řídké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme nakrájenou housku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh. Těsto lžící rozdělíme do připravených hrnků. Plníme je kousek pod okraj, zhruba do dvou třetin. Hrnky naskládáme vedle sebe do širokého kastrolu nebo vysokého pekáče s vodou tak, aby sahala do poloviny nebo tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Jeden hrnek na zkoušku vyndáme. Kulatým nožem uvolníme kolem stěn, knedlík vyklopíme a rozkrojíme ho uprostřed, abychom se přesvědčili, že je uvařený. Ostatní hrnky vyjmeme, necháme je zchladnout a pak je opatrně vyklopíme. Knedlík nakrájíme nití na plátky.
REKLAMA

Přidat komentář