Popis přípravy:
Pět čtvrtlitrových hrnků důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse promícháme prosetou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a vymícháme hladké řídké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme nakrájenou housku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh. Těsto lžící rozdělíme do připravených hrnků. Plníme je kousek pod okraj, zhruba do dvou třetin. Hrnky naskládáme vedle sebe do širokého kastrolu nebo vysokého pekáče s vodou tak, aby sahala do poloviny nebo tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Jeden hrnek na zkoušku vyndáme. Kulatým nožem uvolníme kolem stěn, knedlík vyklopíme a rozkrojíme ho uprostřed, abychom se přesvědčili, že je uvařený. Ostatní hrnky vyjmeme, necháme je zchladnout a pak je opatrně vyklopíme. Knedlík nakrájíme nití na plátky.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 547.75 kcal
- Bílkoviny 25.25 g
- Sacharidy 63.25 g
- Tuky 18.5 g