Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srdcová lízátka

Lízátka vyrobte v libovolných tvarech. Jen myslete na to, že čím budou jednodušší, tím lépe se s nimi bude pracovat.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: na 5 lízátek
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 100 g másla
    • 50 g moučkového cukru
    • špetka mleté vanilky (viz Něco navíc)
    • špetka soli
    • 1 žloutek
    • 200 g hladké mouky
    • 50 g oblíbené marmelády
    • 200 g bílé čokolády
    • na ozdobu sušené růže nebo pistácie

Příprava jídla

1 Máslo, moučkový cukr, vanilku, sůl, žloutek a prosátou mouku zpracujte na těsto. Vytvořte z něj kouli a nechte ho 2 hodiny v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení.

2 Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrájejte z něj srdíčka. Do poloviny z nich vtlačte špachtli a pečte asi 12 minut. Po vychladnutí potřete srdce bez špachtle marmeládou, přiklopte druhou polovinou sušenek (se špachtlí) a nechte do druhého dne ležet. Pak lízátka namáčejte do rozpuštěné čokolády, ozdobte pistáciemi či květy a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Sušené růže seženete v bylinkářství. My pro ně chodíme do pražské Dlouhé ulice do obchodu Byliny & koření (www.herbata.webgarden.cz), kde mají jak květy, tak poupata. Srdíčka nemusíte plnit. Vyválejte silnější těsto, vtlačte do nich špachtli a po upečení a vychladnutí je polijte čokoládou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jedlé dárky

23x dárek z vaší kuchyně

Nejsladší Valentýn

REKLAMA

Přidat komentář