Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina s melounem a likérem

Samozřejmě můžete použít aromatické žluté a oranžové cukrové melouny. Sambuca voní po lékořici, ale klidně zkuste třeba ovocný likér.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 1⁄2 menšího zralého červeného melounu
    • 8 koleček ananasu, můžete použít i konzervovaný
    • 90 ml likéru (výborná je sambuca)
    • 400 ml vanilkové zmrzliny
    • čerstvou mátu

Příprava jídla

1. Meloun nakrájejte asi na centimetrové plátky, zbavte pecek a pokud možno z něj vykrojte stejnoměrná kolečka podobná těm ananasovým. (Pomoci si můžete talířkem nebo pokličkou). Všechnu šťávu při krájení zachyťte a smíchejte s likérem.

2. Melounová a ananasová kolečka naaranžujte do misek. Před podáváním přidejte kopečky zmrzliny, přelijte likérem i šťávou a ozdobte lístky máty.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený losos v sezamu

Rukolové závitky

Kuskus se sušenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.56

Přidat komentář