Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ marinování Pečení: 15 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 4 filety mořské bělomasé ryby, každý kolem 150–200 g (platýs, pražma, treska…)
    • 4 lžíce limetové šťávy + skrojky limety k podávání
    • sůl
    NA KRUSTU
    • 100 g oříšků kešú + další na ozdobení
    • 2–4 čerstvé dlouhé chilli papričky, zbavené semen a nasekané nahrubo
    • 6 velkých stroužků česneku, oloupaných
    • 4cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného nadrobno
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    NA WASABI MAJONÉZU
    • 2 lžičky pasty wasabi
    • 6 lžic majonézy
    • špetka krupicového cukru

Příprava jídla

1 Spojte přísady na majonézu a vychlaďte.

2 Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.

4 Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Luxusní štědrovečerní menu

REKLAMA

Přidat komentář