Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Rizoto se nevyplatí dělat v malém množství. Jestli vám zbude, zmrazte ho na jindy. Ale podle naší zkušenosti do rána zmizí.

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ marinování řepy + vaření řepy 50 minut
PT20M
Vaření 0:20
Italská

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 200 g hub (pokud jste si nezamrazili lesní, dejte hnědé krémové žampiony nebo houby portobello), pokrájených
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 300 g rýže na rizoto jako např. arborio
    • 80 ml bílého vína
    • 750 ml zeleninového vývaru
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rukola a hobliny parmazánu k podávání

    NA ČERVENOU ŘEPU

    • 1–2 střední červené řepy
    • 1 lžíce červeného vinného octa + další na dokončení
    • 3 lžíce panenského olivového oleje + další na pokapání
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1/2 lžičky tymiánových lístků

Příprava jídla

1 Řepu vařte v osolené vodě se lžící octa asi 50 minut doměkka. Oloupejte ji, nakrájejte na tenké plátky a dejte marinovat do zálivky z olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, cukru, tymiánu; řádně osolte a opepřete. Nechte v chladničce aspoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc.

2 Na středním plameni na 1 lžíci másla opékejte pokrájené houby asi 3–4 minuty. Vyjměte, do hrnce dejte zbytek másla, cibuli, česnek a opékejte asi 3 minuty. Vsypte rýži a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem a počkejte, až se odpaří. Na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná. Vmíchejte tymián a opečené houby. Řádně osolte a opepřete.

3 Rizoto prokládejte okapanými kolečky marinované řepy. Pokapejte marinádou z řepy a olivovým olejem. Ozdobte je rukolou a hoblinami parmazánu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slavnostní vegetariánské menu

Slavnostní vegetariánské menu

Celozrnné rizoto se zázvorem

Houbové rizoto se slaninou

Houbovo-tymiánové rizoto z trouby

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Risotto alla contadina (venkovské rizoto)

Rizoto s cuketou a gorgonzolou

Rizoto s houbami a špenátem

Rizoto s houbami a sýrem

Rizoto s liškami

Rizoto s quinoou a pečenou zeleninou

Šafránové rizoto s krevetami

Vegetariánské rizoto

Základní rizoto z trouby

Rizoto s medovou dýní

Ćervená řepa 14x jinak

Houby v kuchyni

Přidat komentář