Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové oválky

Následující recept považujeme v redakci za opravdový vánoční hit. Dejte si s ním práci, protože vážně stojí za to!

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
117 (hlasů)
Počet porcí: celý plech
Doba přípravy: Více než hodinu
alespoň 30 minut chlazení
PT7M
Pečení 0:07
Cukroví Česká

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 140 g mletých vlašských ořechů
    • 70 g moučkového cukru
    • 140 g másla
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 žloutky
    • trocha nastrouhané kůry z biocitronu
    NA KRÉM
    • 1 salko (slazené kondenzované mléko, viz Něco navíc)
    • 250 g másla
    • čokoládová poleva na ozdobu

Příprava jídla

1 Konzervu salka ponořte do hrnce s vodou a tři hodiny ji neotevřenou vařte. Pak nechte úplně vychladnout.

2 Z mouky, ořechů, cukru, másla, kakaa, žloutků a citronové kůry zpracujte těsto a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vyválejte na tenký plát a vykrajujte oválky nebo rohlíčky. Pečte dorůžova při 180°C. Nechte úplně vychladnout.

3 Zkaramelizované salko prošlehejte s máslem. Krémem naplňte cukrářský sáček a ozdobte jím oválky. Nechte v lednici (nebo mrazáku) zatuhnout a na závěr smočte do čokoládové polevy a nechte opět zatuhnout.

NĚCO NAVÍC

Dnes už nemusíte konzervu salka vařit, pokud nechcete. V běžné obchodní síti sežene i konzervu salko karamel, které vám značně usnadní práci.

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládovo-ořechová kolečka

Limetková kolečka

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Linecké cukroví od mámy Stáni

Špaldové linecké hvězdičky

Klášterní rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

40x vánoční cukroví

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Čím by se daly nahradit ořechy, když je někdo alergik? Nějaké tipy na cukroví bez ořechù? Díky za odpověď.
Obrazek uzivatele
Prosím vás, ako sa pečie tmavé cesto do ružova??? :-D
Obrazek uzivatele
Vynikající. Od doby, co jsem je zkusila poprvé, je peču každé Vánoce. Díky jejich vzhledu se u nás vžil název trilobiti.:)
Obrazek uzivatele
Tragedie ... peceno presne podle receptu ... upecene testo je tak krehke, ze prakticky nedrzi pohromade a polovina se jich po upeceni rozlamala. Krem ze Salka a masla je tak tekuty, ze tece jak med (a ne nespletli jsme davkovani). Takze 2 hodiny prace a vysledek tak na splachnuti do zachodu :(
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Lukáši,
mrzí nás, že cukroví nevyšlo. Jelikož je recept starý devět let, bohužel si už nikdo v redakci nepamatuje, zda jsme při pečení kvůli focení použili nějaký speciální trik, aby krém pěkně držel. Zkoumali jsme poměr salka a másla a asi bychom se klonili k tomu přidávat salko během šlehání k máslu postupně a přestat ve chvíli, kdy se vám konzistence krému zdá tak akorát. Jinak se po ušlehání vyplatí krém vychladit, bude se s ním potom lépe pracovat. Ohledně sušenkového základu bychom doporučili vyválet těsto tlustší, aby se s ním po upečení lépe manipulovalo.

Přidat komentář