Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Norimberské perníčky

Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka. Tajemství je v žitné mouce. A jíst se dají hned i za měsíc.

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Počet porcí: celý plech
Doba přípravy: Do 20 minut
+ den na odležení
PT8M
Pečení 0:08

Ingredience

    • 250 ml medu
    • 1 lžička mleté skořice
    • 2 špetky mletého kardamomu
    • 2 špetky mletého hřebíčku
    • 50 g mletých mandlí
    • 500 g žitné mouky + na vál
    • 250 g krupicového cukru
    • 1 žloutek
    • 50 g kandované pomerančové kůry
    • 50 g kandované citronové kůry
    • 1 lžíce jedlé sody

    NA POLEVU:

    • 200 g moučkového cukru
    • 1 bílek
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 V rendlíku zahřejte 125 ml vody s medem, cukrem a kořením, pak do hmoty zapracujte mouku, mandle a kandovanou citrusovou kůru. Druhý den přidejte do hmoty žloutek a sodu, uhněťte těsto a vyválejte ho na pomoučněném vále na tloušťku 1 cm. Vykrájejte tvary o průměru asi 8 cm a nechte je hodinu na plechu vyloženém pečicím papírem odležet. Pečte při 180 °C 8 minut.

2 Moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu míchejte tak dlouho, až získáte hladkou polevu, která bude jen velmi pomalu kapat ze lžíce. Hmotou naplňte cukrářský sáček a zdobte perníčky.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Začal advent. Pečte perníčky.

Začal advent. Pečte perníčky.

Sladké Vánoce: upečte si perníčky a štólu

Sladké Vánoce: upečte si perníčky a štólu

Legislativní perníčky

Perníčky

Perníčky

Polévané perníčky

Vánoční perníčky

Perníčky

14x perníčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobŕ den. V těch perníčkách není žádný tuk ? Zkoušeli jste to těsto dát dohromady ? Vůbec to nelze spojit, šíleně se to drolí. Díky
Obrazek uzivatele
Milá Simčo, určitě Vám pomůže tip od naší čtenářky Vlaďky Bělunkové, která nám napsala: „Dělám je už několik let. Poprvé jsem je dělala přesně podle popisu a druhý den bylo těsto tak tuhé, že do něj zapracovat vajíčko a sodu bylo nad lidské síly. Od té doby zadělám všechno hned a druhý den vykrajuji a peču. Jsou skvělé. Polévám rumovou polevou a zdobím s dětmi kousky želé, nebo čokoládovou polevou a zdobím mandlemi. Je to rychlé a dobré.“

Přidat komentář